De gemeentelijke bibliotheek van Vorselaar en de lerarenopleiding Campus Vorselaar (Thomas More Kempen) slaan opnieuw de handen in elkaar.

Met steun van de gemeente Vorselaar, de provincie Antwerpen en de lerarenopleiding Thomas More Kempen organiseren zij op WOENSDAG 12 DECEMBER 2012 voor het tweede jaar op rij VORSELEZEN, een leesbevorderingsproject voor (jeugd)bibliothecarissen, leerkrachten  en  studenten.

Tijdens de eerste editie stonden prentenboeken voor kleuters centraal, dit jaar is de opleiding lager onderwijs aan de beurt. We mogen dan ook verschillende leesbevorderaars, Vlaamse en Nederlandse auteurs/illustratoren  van uiteenlopende kinder- en jeugdboeken verwelkomen. Op het programma :

VOORMIDDAG
In de voormiddag zorgen leesbevorderaars, auteurs/illustratoren  voor een fijne mix van verhalen en gedichten  in verschillende klassen van de lagere school en bibliotheken. Elke sessie start om 10.30 uur. Het gaat om :
-         Pieter Gaudesaboos in de bibliotheek van Herenthout
-         Brigitte Minne in de bibliotheek van Zandhoven
-         Peter Vervloed in de bibliotheek van Grobbendonk
-         Frank Adam en Daniëlle Daniëls in basisschool ‘De Knipoog’ in Vorselaar
-         Joke van Leeuwen en Marion van de Coolwijk in basisschool ‘Windekind’ in Vorselaar.

NAMIDDAG
In de namiddag kunnen bibliothecarissen, leerkrachten en studenten lager onderwijs inspiratie opdoen tijdens een reeks boeiende workshops en lezingen in de lokalen van de lerarenopleiding Campus Vorselaar (Lepelstraat 2, 2290 Vorselaar). Wie thuis graag verder geniet van het talent van onze gasten kan terecht op de boekenmarkt die verzorgd wordt door boekhandel Bruna uit Baarle-Nassau en waar een selectie van de boeken die in de workshops aan bod komen te koop is. Op het einde van de namiddag brengt Jacques Vriens een interessante slotlezing rond leesbevordering.

Concreet:
-         13.00 -14.00 uur: boekenmarkt met signeersessies van de aanwezige auteurs/illustratoren (in Klein auditorium)
-         14.00-15.30 uur: workshops van Daniëlle Daniëls, Pieter Gaudesaboos, Brigitte Minne, Marion van de Coolwijk, Joke van Leeuwen, Peter Vervloed en Jacques Vriens
-         15.30-16.15 uur: pauze en boekenmarkt
-         16.15-17.00 uur: slotlezing door Jacques Vriens (in Groot auditorium).